Aanbod

Met gerichte personal training wordt je persoonlijk uitgedaagd via functionele en complete trainingsmethoden, zonder gebruik te maken van zware gewichten. Vanuit een complete basishouding leer je optimaal bewegen, reageren en prestatiebevorderend denken.

Iedere training leren we je de controle over je lichaam te verbeteren met actieve houdingen, bewegingen en technieken. Je zwakheden worden weggewerkt om de kans op blessures te verminderen en tegelijk wordt je lichaam sterker en stabieler om efficiënter te bewegen en problemen aan te pakken.

De personal trainer zal je stap voor stap opbouwen, om de achterliggende principes en ideeën beter te kunnen begrijpen. Je wordt opgetraind naar een efficiënter lichaam om beter te presteren en meer rust te vinden in je sport of in je dagelijks leven.

Missie

In vrijheid kan je zelf ontdekken vanuit een uitnodigende en uitlokkende aanpak. Hiermee worden oplossingen geboden die je zelf niet kan verwoorden. Wij helpen je groeien op jouw tempo zodat je op je as en in je kracht komt. Dit met de nodige ankerpunten, in een veilig en constructief kader.

De hand wordt uitgereikt waarbij je blokkades worden verwoord, geadresseerd en aangepakt, zodat je je volledige potentieel kan aanspreken. Niets is leuker dan het ontdekken van, bewegen met en beleven van je authentieke zelf.

Visie

Vanuit het fysieke worden oplossingen geboden in een duidelijk èn mentaal kader. Jouw eigen pad wordt intuïtief en met persoonlijke aandacht opgebouwd. Je gaat je lichaam op een zachte en sterke manier aanvoelen en beleven.

Hiermee wordt je uitgedaagd om je kwaliteiten maximaal te benutten en jouw beperkingen en limitaties in te zien èn te overstijgen. Dit op een plezierige en kwalitatieve manier, in vertrouwen.

Inhoud

Het personal training pakket bestaat uit twee grote delen: functionele training en therapie.

Hiermee kunnen we zo gericht en compleet mogelijk je lichaam optrainen en resultaat gericht werken.

Samen met het presteren heeft je lichaam ook nood aan structuur, rust en relaxatie. Via gerichte behandelingen wordt de vastgehouden stress en trauma’s afgevoerd om het lichaam de nodige rust te gunnen.

Tegelijk worden nieuwe technieken aangeleerd en geïntegreerd om het lichaam meer structuur te geven, om beter te kunnen ademen en om het lichaam beter aan te spannen.

Start-up

De eerste sessie wordt er een uitgebreide intake gesprek en screening gevoerd. Je intenties worden uitgeklaard en je fysieke sterktes, blokkades en je verbuigingen om je assen worden in beeld gebracht.

Van hieruit kan er overgegaan worden naar personal training of kunnen er extra behandelsessies nodig zijn om vrijer én met een beter referentiekader van start te gaan.

Elk lichaam bevindt zich in een andere situatie en vraagt elk om zijn eigen aanpak.

Aanpak

Het lichaam beweegt maar op 1 manier, vanuit de juiste vrijheid en openheid. Je centrale as wordt uitgelijnd om een optimale en ideale krachtoverbrenging over je myofasciaal systeem uit te lokken en mogelijk te maken. Hoe minder blokkades en verklevingen er zijn op je lichaam, hoe vrijer en gemakkelijker je beweegt. Dit gebeurt niet alleen door je houding te bewaken, maar ook door gericht zelfstandig werk via aangeleerde technieken en methodes. Een deel kan je trainer en therapeut voor je duiden, terwijl je eigen groei vooral na de sessies plaatsvindt.

In essentie komt het er op neer je oppervlakkige en diepe weefsels terug over mekaar te laten glijden. Als je blokkades, verklevingen en interferenties meer en meer aangepakt worden, gaat je lichaam terug vanzelf natuurlijke en lichaamseigen bewegingen toelaten.

Een deel van deze blokkades, verklevingen en interferenties kan fysiek vrijgemaakt worden via specifieke stretches en myofasciale releases. Andere trauma’s kunnen ook in het lichaam, voornamelijk in het myofasciale syteem, worden opgeslagen en kan de therapeut via zacht lichaamswerk addresseren en verduidelijken. Een deel van deze trauma’s lossen zichzelf op, met de andere ga je zelf aan de slag. Bij complexe situaties wordt er verder holistisch en geïntegreerd gewerkt met andere therapeuten om je hierbij te helpen. Het fysieke, mentale, psychologische, emotionele,… hangt heel intens met elkaar samen en is tot op zekere hoogte een uiting van identiek hetzelfde. Hierdoor is je centrale as niet alleen een fysieke as waarover en waarmee je beweegt, maar het is ook de as waarop je bij jezelf kan zijn en vanuit jezelf, je activiteit kan beleven.

#reconnect